Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

06. veljača. 2024.

Poziv za sudjelovanje u projektu WeGenerate na prijenosu inovacija za urbanu regeneraciju

WeGenerate je četverogodišnji projekt, financiran sredstvima programa Horizon Europe, usmjeren na regeneraciju gradskih prostora putem implementacije različitih mehanizama. Projekt je raspisao poziv za sudjelovanje pet tzv. gradova pratitelja (eng. Fellow Cities) koji će biti odabrani za daljnje testiranje potencijala prijenosa inovacija tijekom procesa lokalne replikacije.

Pet gradova pratitelja surađivati će s četiri WeGenerate demonstracijska grada: Bukureštom (Rumunjska), Cascaisom (Portugal), Cesenom (Italija) i Tampereom (Finska), s ciljem da zajedno stvore i provedu inovativna rješenja koja će koristiti za adresiranje lokalnih tehničkih i društvenih izazova u različitim dijelovima Europe.

Razmjena iskustva između tzv. demo gradova i gradova pratitelja bit će kontinuirana kroz trajanje projekta, a odabrani gradovi pratitelji imat će priliku testirati prijenos inovacija i njihovo integriranje u lokalne procese izradom replikacijskog plana.

Izabrani gradovi pratitelji dobit će pristup ranim rezultatima projekta, vrijednu razmjenu iskustva, mogućnosti učenja od stručnjaka iz različitih područja, financijsku podršku za posjete demo gradovima i 10.000 eura financijske potpore za pripremu WeGenerate Replication Roadmap, odnosno replikacijskog plana.

Rok za prijavu sudjelovanja u ulozi grada pratitelja traje do 1. ožujka 2024., a očekivani početak rada na projektu za odabrane gradova je krajem travnja!

Projekt je razvijen u koordinaciji s čak 21 partnerom iz 9 različitih zemalja i počeo je s provedbom u studenome 2023. Više informacija o projektu WeGenerate i programu Fellow City možete pronaći na web stranici projekta, pri čemu posebno izdvajamo uvjete sudjelovanja i izravnu poveznicu na obrazac za prijavu.

Za pitanja u vezi s programom gradova pratitelja ili postupkom njihove prijave obratite se Nini Miji Čikeš (nina-mia.cikes@iclei.org) ili Allison Wildman (allison.wildman@iclei.org).

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska