11. siječanj. 2017.

Pozivi za partnerstva u projektima Europa za građane 2014-2020

Putem hrvatske kontakt točke programa Europa za građane – Ureda za udruge, primili smo 8 poziva za uspostavljanje partnerstava u okviru projekata Europa za građane. Rok za prijavu projektnih prijedloga je 1. ožujka.

Dostavljeni pozivi za partnerstva uključuju jedinice lokalne samouprave i organizacije civilnog društva. Uz svakog nositelja projekta nalazi se i kratki opis projektnog prijedloga. Pozivamo zainteresirane gradove da se izravno jave potencijalnim partnerima putem kontakt podataka navednima u dokumentima.

Općina Gijón (Španjolska) radi na različitim idejama kako bi razvila projekt za mrežu gradova (2.2.);

Srednja škola Domžale (Slovenija) traži partnera za projekt civilnog društva (2.3.);

Općina Dagda (Latvija) traži partnera za projekt umrežavanja gradova (2.1.) ili za mrežu gradova (2.2.);

Active European Citizen Finland – AEKS (Finska) cilja promovirati europsku suradnju u području socijalnih usluga, obrazovanja i kulture u okviru aktivnosti projekata civilnog društva (2.3.);

YouNet (Italija) zainteresiran je za pronalazak partnera iz 7 zemalja koji se bave problemima povezanima uz migracije, također za projekt u okviru mjere 2.3.;

Sveučilište u Navarri (Španjolska) želi istražiti ulogu koju su žene imale u stvaranju Europske unije u projektu unutar cjeline 1 – Europsko sjećanje;

Zemgale NGO Centre (Latvija) traži partnere za projekt iz cjeline 2 -Demokratski angažman i građansko sudjelovanje;

SPES Future Academy (Austrija) je nevladina organizacija i centar za obrazovanje odraslih koji traži partnere za projekt unutar mjere 2.3. – projekti civilnog društva.