Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

13. ožujak. 2014.

Predstavljanje projekta PEFA za lokalnu samoupravu

U Zagrebu će se 20. ožujka 2014. godine u hotelu Westin održati službeno predstavljanje projekta “PEFA za lokalnu samoupravu u Hrvatskoj” – analize financijskog poslovanja u Crikvenici, Labinu, Koprivnici i Sisku

Projektom PEFA (Public Expenditure and Financial Accountability study) analizirat će se stanje upravljanja javnim rashodima i financijska odgovornost u četiri grada – Crikvenica, Labin, Sisak i Koprivnica. Analizom će se utvrditi raspolažu li gradovi potrebnim alatima za osiguranje tri temeljna proračunska cilja:
• ostvarenje sveukupne fiskalne discipline
• stratešku raspodjelu resursa
• učinkovito raspolaganje resursima u pružanju javnih usluga

Projekt „PEFA za lokalnu samoupravu u Hrvatskoj“ je prva analiza ovog tipa u Europskoj uniji koja se provodi na razini jedinica lokalne samouprave.

Na ovom događanju predstavit ćemo razloge za pokretanje ovog projekta, projektne aktivnosti i primjere iz dosadašnje međunarodne prakse. Za sve pilot gradove i druge zainteresirane detaljno ćemo predstaviti metodologiju po kojoj će se provoditi ova analiza.

Ovaj projekt provodi se kroz Zakladu za jačanje računovodstvenog i fiducijarnog okruženja (SAFE Trust Fund) sredstvima Europske komisije (EC) i Švicarskog državnog tajništva za ekonomske poslove (SECO), a kojima upravlja Svjetska banka.

Molimo vas da sudjelovanje potvrdite Maji Govorčinović na e-mail maja@udruga-gradova.hr ili telefonski na 01/466-8003 ili 01/631-3323 do 17. ožujka 2014. godine.

Ovdje možete preuzeti poziv i dnevni red predstavljanja PEFA projekta

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija