14. svibanj. 2020.

Predstavljena usluga e-novorođenče

Ministarstvo uprave u suradnji s Udrugom gradova organiziralo je videokonferenciju o novom elektroničkom servisu za jedinice lokalne samouprave putem kojeg jedinice mogu pribaviti potrebne informacije za isplatu novčane pomoći za novorođenu djecu. Na videokonferenciji je sudjelovalo više od 120 predstavnika lokalnih jedinica.

Korisnici aplikacije imaju pristup informacijama o roditeljima i djetetu nužnim za pripremu i isplatu novčane pomoći. Za korištenje aplikacije nije potrebno pribavljati dodatne informatičke uređaje, opremu niti certifikate, a za korištenje sustava ne naplaćuje se naknada.

Lokalne jedinice zainteresirane za korištenje ovog besplatnog servisa putem web aplikacije trebaju poslati zahtjev za uključivanje u sustav e-novorođenče na e-mail adrese Ministarstva uprave navedene u prezentaciji. Zahtjev se izrađuje u slobodnoj formi.

Prezentacija aplikacije za predaju zahtjeva za novčanu pomoć JLP(R)S