Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

25. siječanj. 2019.

Pridružite se inicijativi Odbora regija – Gradovi i regije za integraciju!

Integracija migranata i izbjeglica temeljena na solidarnosti i uzajamnom razumijevanju, postaje jedan od najvećih izazova s kojim se susreću regionalne i lokalne vlasti. Neki europski gradovi već imaju znanje i iskustvo, dok su drugi tek nedavno počeli učiti i prilagođavati se, te još uvijek ne znaju kako pristupiti ovom problemu.

Stoga, Odbor regija pokreće inicijativu Gradovi i regije za integraciju koja je zamišljena kao politička platforma za regionalne i lokalne čelnike, mjesto razmjene ideja i aktivnog uključenja u oblikovanje procesa integracije.

S obzirom da građani postaju sve zabrinutiji zbog utjecaja migracija, lokalne i regionalne vlasti mogu navedeni problem zadovoljavajuće riješiti samo kroz razvoj odgovarajućih politika – politika integracije, kao i komunikacijskih politika, s jakim naglaskom na socijalnu koheziju i transparentno donošenje odluka.

Također, jedan od ciljeva inicijative je i osiguravanje jednostavnog pristupa informacijama o novim financijskim instrumentima Europske Unije, koji su jednostavni za korištenje, a cilj im je olakšati integraciju nakon 2020. godine (Fond za azil, migracije i integraciju, Europski socijalni fond +).

Službeno pokretanje inicijative predviđeno je za plenarnu sjednicu Europskog odbora regija 10. travnja 2019. godine, nakon čega će uslijediti niz događanja u obliku konferencija i rasprava.

S obzirom da je inicijativa osmišljena kao platforma za lokalne i regionalne čelnike, Odbor regija želi znati specifične aspekte integracije koji su bitni Vama. Svoj interes za pridruživanje inicijativi Gradovi i regije za integraciju možete iskazati popunjavanjem kratkog upitnika. Upitnik se sastoji od tri dijela, i zahtijeva od Vas da poredate teme po relevantnosti za Vašu lokalnu zajednicu, te ukratko opišete dobre prakse, od kojih će neke biti i predstavljene. Ovaj proces mapirat će konkretne probleme i moguća rješenja, tj. načine za postizanje općih ciljeva inicijative. Učeći jedni od drugih i dijeleći dobre prakse gradovi mogu učiniti proces integracije uspješnim.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija