Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

06. svibanj. 2020.

Prijavite grad za izradu investicijskog koncepta za sektor održive energetike – info webinar

REGEA i Udruga gradova u RH, u četvrtak 21. svibnja organiziraju prvi webinar za jedinice lokalne samouprave koji se žele prijaviti za financijsku i stručnu pomoć u izradi investicijskih koncepata za lokalne projekte održive energetike. Webinar se organizira u okviru inicijative European City Facility (EUCF).

Inicijativa EUCF pokrenuta je u sklopu programa Horizon 2020, s namjerom pružanja konkretne podrške gradovima i općinama u razvoju investicijskih dokumenata. EUCF pruža stručnu i financijsku podršku lokalnim vlastima u pripremi potrebne dokumentacije poput analiza (pravnih, ekonomskih, tržišnih) i studija izvodljivosti te daje pomoć u organizaciji i koordinaciji procesa izrade investicijskog koncepta (eng. IC). U tu svrhu osigurana je darovnica od 60.000 eura i kontinuirana stručna podrška za svakog izabranog prijavitelja.

Hrvatski gradovi i općine prijavljuju se na kompetitivne pozive za dodjelu sredstava te sudjeluju u konkurenciji s gradovima iz 10 drugih država članica koje pripadaju regiji Središnje i istočne Europe. Prvi poziv za dostavu prijedloga, otvara se 25. svibnja 2020. i bit će otvoren do 2. listopada 2020. U prvom pozivu za podršku bit će izabrano 11 regionalnih prijava (pojedinačnih ili skupnih prijava gradova i općina), dok se tijekom čitavog razdoblja provedbe inicijative planira stručno i financijski podržati izrada do 80 investicijskih koncepata, odnosno 200 na razini čitave Europske unije.

Za dodatne informacije o inicijativi EUCF, kriterijima za prijavu na otvoreni poziv te o tome kakvu vrstu pomoći možete očekivati tijekom prijave i provedbe projekta – prijavite se na besplatni informativni webinar koji će se održati 21. svibnja u 10 sati.

Prijava je nužna za sudjelovanje na seminaru – stoga vas pozivamo da popunite PRIJAVNI OBRAZAC.

Program webinara:

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija