20. lipanj. 2022.

Prilagodba poslovnih procesa za poslovanje u euru

U ovom članku možete pronaći konačnu verziju Upute o prilagodbi poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru te dodatne resurse za informiranje o prilagodbi poslovanja.

Udruga gradova sudjeluje u radu Koordinacijskog odbora za prilagodbu opće države za uvođenje eura kao službene valute u RH. Koordinacijski odbor za prilagodbu opće države izradio je dokument s ciljem jednoobraznog postupanja subjekata opće države u njihovim aktivnostima i prilagodbama koje ih očekuju u procesu zamjene hrvatske kune eurom kao službenom valutom. Dokument sadrži detaljne informacije o prilagodbama koje očekuju subjekte opće države te vremenski okvir uvođenja eura uz navođenje praktičnih primjera.

Nakon donošenja Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj koji je objavljen u Narodnim novinama broj 57/22 ažurirana je Uputa o procesu prilagodbe poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru iz ožujka 2022. godine te je u potpunosti usklađene s donesenim Zakonom. Dokument ne predstavlja službeno tumačenje pravnih odredbi.

Molimo članove da svoje suradnike u upravnim tijelima, proračunske korisnike, trgovačka društva i druge pravne osobe obavijeste o ovoj Uputi.

Ovdje preuzmite Uputa o procesu prilagodbe poslovnih procesa za poslovanje u euru – lipanj 2022

Uputa o procesu prilagodbe poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru možete pronaći i na internetskim stranicama Ministarstva financija na sljedećoj poveznici: https://mfin.gov.hr/vijesti

Sva pitanja i dodatne informacije o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, a koja se tiču poslovanja subjekata opće države zaprimaju se na euro2023@mfin.hr