22. studeni. 2013.

Primjena obrasca JOPPD i uvođenje PDV-a

22. studenog je u zagrebačkom hotelu Westin u organizaciji Udruge gradova, Porezne uprave i REGOS-a održan seminar o uvođenju dvije značajne novosti u poslovanje gradskih uprava – izvještavanje putem obrasca JOPPD i uvođenje gradova u sustav poreza na dodanu vrijednost.

Dražen Opalić iz Središnjeg ureda Porezne uprave i Robert Miletić, pomoćnik ravnateljice REGOS-a održali su predavanje „Novi način prikupljanja podataka o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja putem obrasca JOPPD“ te sudionicima seminara odgovorili na brojna pitanja u vezi specifičnih izdataka i davanja lokalnog proračuna.

Dio sudionika seminara o primjeni JOPPD i PDV

Renata Kalčić iz Središnjeg ureda Porezne uprave održala je prezentaciju „PDV za tijela s javnim ovlastima“ te sa sudionicima raspravila pitanja vezana uz djelatnosti koje podliježu oporezivanju, utvrđivanje obveze poreza i pretporez, prijenos porezne obveze, itd.

Obzirom na brojna pitanja sudionika, pozivamo članove da na razini grada utvrde popis pitanja na koje trebaju odgovor te ga dostave u Udrugu do 5. prosinca 2013. godine. Odgovori na sva pitanja bit će objavljeni na ovim web stranicama pod “Pitanja i odgovori“. Registrirani korisnici mogu preuzeti današnje prezentacije sa niže navedenih linkova:

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?