Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

22. studeni. 2013.

Primjena obrasca JOPPD i uvođenje PDV-a

22. studenog je u zagrebačkom hotelu Westin u organizaciji Udruge gradova, Porezne uprave i REGOS-a održan seminar o uvođenju dvije značajne novosti u poslovanje gradskih uprava – izvještavanje putem obrasca JOPPD i uvođenje gradova u sustav poreza na dodanu vrijednost.

Dražen Opalić iz Središnjeg ureda Porezne uprave i Robert Miletić, pomoćnik ravnateljice REGOS-a održali su predavanje „Novi način prikupljanja podataka o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja putem obrasca JOPPD“ te sudionicima seminara odgovorili na brojna pitanja u vezi specifičnih izdataka i davanja lokalnog proračuna.

Dio sudionika seminara o primjeni JOPPD i PDV

Dio sudionika seminara o primjeni JOPPD i PDV

Renata Kalčić iz Središnjeg ureda Porezne uprave održala je prezentaciju „PDV za tijela s javnim ovlastima“ te sa sudionicima raspravila pitanja vezana uz djelatnosti koje podliježu oporezivanju, utvrđivanje obveze poreza i pretporez, prijenos porezne obveze, itd.

Obzirom na brojna pitanja sudionika, pozivamo članove da na razini grada utvrde popis pitanja na koje trebaju odgovor te ga dostave u Udrugu do 5. prosinca 2013. godine. Odgovori na sva pitanja bit će objavljeni na ovim web stranicama pod “Pitanja i odgovori“. Registrirani korisnici mogu preuzeti današnje prezentacije sa niže navedenih linkova:

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija