Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

06. rujan. 2022.

PROSPECT+ program jačanja kapaciteta otvoren za lokalne vlasti!

Od 2017. PROSPECT+ je razvio jedinstveni program izgradnje kapaciteta za inovativno financiranje lokalnih ili regionalnih energetskih i klimatskih akcija. Program pokriva 5 tematskih područja (javne zgrade, privatne zgrade, javna rasvjeta, promet i lokalna proizvodnja energije) te je izgrađen prema modelu učenja i razmjenama među kolegama, organiziranim u 4 ciklusa učenja koji će se odvijati do kraja projekta u 2024. godini.

Poziv za sudionike otvara se 8. rujna (i traje do 30. rujna) za drugi ciklus učenja koji počinje u studenom ove godine. Za ovaj drugi ciklus učenja, odabrani sudionici imat će priliku učiti od vrlo iskusnih mentora o: ugovaranju energetske učinkovitosti (rad s ESCO-ima), dostupnim fondovima, financiranju građana za energetske zajednice, povezivanju projekata energetske učinkovitosti, itd.
Sudjelovanje u PROSPECT+ je besplatno i sva lokalna i regionalna javna tijela iz Europe (EU27, UK i pridružene zemlje H2020) imaju pravo prijaviti se.

Pored toga, 8. rujna bit će organizirana informativna radionica čiju poveznicu za registraciju možete pronaći ovdje.

PROSPECT+ temelji se na rezultatima i uspjehu prethodnog projekta H2020 – PROSPECT koji je omogućio više od 150 gradova i regija da uče od svojih kolega o inovativnim shemama financiranja i kako implementirati projekte održive energije. Sada je cilj uključiti više od 300 tijela javne vlasti i više od 400 javnih službenika. To će se postići kroz Program izgradnje kapaciteta i dodatne aktivnosti replikacije.

Gradovi najviše doprinose zagađenju i klimatskim promjenama, ali također imaju moć i priliku ostvariti najveće uštede, pružiti dobar primjer i potaknuti energetsku tranziciju. Financiranje održivih energetskih i klimatskih projekata lokalnih vlasti priječi prvenstveno nedostatak internih kapaciteta za prepoznavanje najprikladnijih i najisplativijih instrumenata financiranja i modela provedbe.

U tom pogledu PROSPECT+ nastavlja podupirati gradove i regije EU-a na njihovom putu da uspješno provedu svoje lokalne energetske i klimatske akcije koristeći inovativno financiranje. Program izgradnje kapaciteta ima za cilj promovirati sinergije i poboljšati gradske procese donošenja odluka u vezi s provedbom mjera energetske učinkovitosti. Program izgradnje kapaciteta sastoji se od pet (5) tematskih modula učenja 1. Javne zgrade, 2. Privatne zgrade, 3. Transport, 4. Javna rasvjeta, 5. Međusektorska primjena.

Ukoliko trežite dodatne informacije, posjetite službenu web stranicu ili preuzmite letak projekta na engleskom i hrvatskom jeziku.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska