04. svibanj. 2017.

Prvi poziv lokalnim vlastima u okviru CIVITAS SUMPs-Up projekta

Je li vaš grad u procesu pokretanja, razvijanja ili provedbe Održivog plana urbane mobilnosti (SUMP)? Imate napredan grad koji želi sudjelovati u širenju SUMP-ova po europskim gradovima?

Projekt CIVITAS SUMPs-Up odabrat će i stvoriti zajednicu od 100 transportnih stručnjaka koji će, uz SUMP-UP financiranje i didaktičnu pomoć – testirati i primijeniti SUMP pristupe, alate i metodologije za praktično planiranje prometa u stvarnim uvjetima na lokalnoj ili regionalnoj razini. Zadatak odabranih stručnjaka je da pruže komentare i povratne informacije o njihovom iskustvu u poboljšanju testiranih alata i metodologija.

CIVITAS SUMPs-Up pokreće svoj prvi poziv za angažiranje odabrane grupe transportnih stručnjaka i planera urbane mobilnosti koji će razviti inovativne alate i usluge za pomoć razvoju SUMP pristupa u europskim gradovima.

U svom prvom otvorenom pozivu CIVITAS SUMPs-Up će:

– izabrati 40 sudionika da se pridruže Stručnoj skupini na razdoblje od šest mjeseci. Aktivnosti Stručne skupine bit će usmjerene na izradu alata i usluga za stvaranje SUMP-ova po mjeri za male i srednje velike gradove. Za skupinu ne vrijede ograničenja veličine, pa se potiču svi zainteresirani gradovi da nominiraju svoje stručnjake i zaposlenike.

– izabrati dodatnih 10 sudionika koji će se priključiti Upravljačkoj skupini i pomagati projektu CIVITAS SUMPs-UPs tijekom tri godine. Ova grupa će sudjelovati u obuhvatnom dvogodišnjem programu učenja i aktivno pridonijeti temeljitoj procjeni koju će provesti tim stručnjaka, dok im se pruža prilika da sudjeluju u neograničenom broju aktivnosti učenja, ovisno o njihovim potrebama i mogućnostima.

-izabrati dodatnih 50 sudionika putem sličnih poziva za prijave koje će se otvoriti 2018. i 2019., a koje će biti usredotočene na alate i usluge za razvoj odnosno provedbu SUMP-ova.

Prijavni obrazac i sve povezane dokumente možete pronaći na adresi http://www.ipp.sumps-up.eu/
Rok za podnošenje prijava je 24. svibnja 2017. godine.

Za dodatne informacije i pitanja kontaktirajte IPP helpdesk putem helpdesk@sumps-up.eu  ili provjerite odgovore na Često postavljana pitanja.