15. veljača. 2018.

Prvih 10 godina inicijative Sporazum gradonačelnika u Hrvatskoj – kako do realizacije projekta?

Zelena energetska zadruga partner je Energy Cities u provedbi inicijative Sporazum gradonačelnika u Hrvatskoj. U suradnji s Udrugom gradova do kraja ožujka provodi istraživanje o barijerama s kojima se suočavaju gradovi kod pokretanja i realizacije projekata iz Akcijskih planova za energetski održivi razvoj grada (SEAP/SECAP).

Istraživanje se provodi putem upitnika u dva koraka. U prvom koraku prikupljaju se osnovni podaci i mapiraju aktivna područja i projekti. U drugom koraku detaljnije se ispituju gradska iskustva u provedbi dosadašnjih aktivnosti i potrebe za tehničkom i financijskom podrškom.

Nakon analize odgovora koji će se koristiti za izradu baze podataka, bit će provedena selekcija 10-15 gradova koji će ući u polugodišnji program podrške koji Zelena energetska zadruga provodi u suradnji s Energy Cities.

Za ispunjavanje upitnika potrebno je izdvojiti svega 5 min Vašeg vremena. Rok za popunjavanje upitnika u prvom koraku je 20. veljače 2018.

Link za popunjavanje upitnika.

Pozivamo članove Udruge gradova da podrže projektno istraživanja popunjavanjem navedenog upitnika!