31. svibanj. 2016.

Rabac – Savjetovanje o lokalnoj samoupravi

U organizaciji Udruge gradova u Rapcu će se 6. i 7. srpnja održati Savjetovanje o lokalnoj samoupravi.

Planiramo više “blokova” tema, pa će tako program biti koncipiran od “općeg” dijela, dijela koji se odnosi na EU fondove i projekte, odnosno na financiranje lokalne samouprave i komunalno gospodarstvo u najširem smislu. Uz smjernice reforme lokalne samouprave, razgovarat će se o održivosti prometa u gradu, kreativnosti i poduzetništvu kao preduvjetima razvoja grada, ali i o Ljetnoj akademiji mladih koju i ove godine organiziramo uz pomoć partnera, Grada Labina, Udruge Alfa Albona i Zaklade Friedrich Ebert. Predstavnici ministarstava te kolege stručnjaci iz lokalne samouprave obradit će i teme poreza na nekretnine, koncesija, održivog gospodarenja otpadom te pogrebničke djelatnosti, a uz normativu i (nadamo se) njezine izmjene, bit će riječi i o praksi u primjeni propisa.

Savjetovanje je namijenjeno izvršnim čelnicima i službenicima u gradovima, a troškove njegove organizacije snosi Udruga gradova.

Uskoro ćemo biti u prilici objaviti više detalja o načinu registracije sudionika te o ostalim organizacijskim potankostima, naravno i precizniji program Savjetovanja s razradom tema.

Ukoliko imate neki prijedlog teme koju držite zanimljivom i željeli biste o njoj više čuti i/ili svoja razmišljanja podijeliti s kolegama, javite se Uredu Udruge gradova.