Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

30. studeni. 2018.

Rodno ravnopravni gradovi

U posljednje vrijeme termin rodne ravnopravnosti sve se češće može čuti u javnopolitičkom prostoru. Nova URBACT-ova inicijativa, Rodno ravnopravni gradovi bavi se upravo tim, vrlo često potpuno zanemarenim aspektom života u gradu.

U poludnevnom Walkshopu provedena je analiza grada Lisabona. Cilj analize bio je ispitati kako i zašto žene i muškarci različito doživljavaju javne prostore te kako stvoriti sigurne, inkluzivne i rodno ravnopravne gradove? Odgovor na ovo složeno pitanje možete potražiti na linku: http://urbact.eu/rodno-ravnopravni-gradovi

Ulogu gradova u procesu postizanja jednakosti na lokalnoj razini prepoznala je i Udruga gradova pa kao partner sa HPC-om provodimo projekt Gradovi za jednakost. Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“.

Trenutno je u pripremi priručnik Gradovi za jednakost  koji je namijenjen svim gradovima koji žele unaprijediti vlastitu praksu u ovom području. Kroz praktične upute i primjere bit će pojašnjeno kako gradovi kroz svoje funkcije poslodavaca, pružatelja javnih usluga, te regulatora i donositelja javnih politika mogu doprinjeti postizanju jednakosti na lokalnoj razini.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija