19. studeni. 2014.

Saborski Odbor za lokalnu samoupravu pozitivno o amandmanima

Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Hrvatskog sabora pozitivno je ocijenio prijedloge amandmana na paket zakona o poreznoj reformi.

Raspravljajući o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o financiranju JLS i Zakona o komunalnom gospodarstvu, saborski Odbor pozitivno je ocijenio prijedloge koje je Odboru dostavila Udruga gradova te ih je uputio Vladi RH na postupanje.

Odbor je također prihvatio prijedlog Udruge gradova i zaključkom obvezao Vladu RH da pristupi izradi cjelovitog novog prijedloga Zakona o komunalnom gospodarstvu. Podsjećamo, radne skupine Udruge gradova pripremile su još 2012. godine cjeloviti prijedlog novog Zakona o komunalnom gospodarstvu, koji je Udruga resornom ministarstvu uputila sredinom 2012. godine. Obzirom na kvalitetu i cjelovitost prijedloga koji je proizašao iz radnih skupina, smatramo da nema objektivnih prepreka da Vlada RH do kraja godine u Sabor uputi prijedlog novog Zakona.