11. svibanj. 2016.

Konsolidirani proračun i upravljanje sredstvima

BDO Akademija i Udruga gradova održali su seminar o proračunu lokalnih jedinica (konsolidacija i izvještavanje) i upravljanju sredstvima proračuna, te proračunskih i izvanproračunskih korisnika.

Kroz izlaganja predstavnika Ministarstva financija i BDO Savjetovanja prisutni su čuli najavu nove zakonske regulative u upravljanju sredstvima proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika. Kroz savjete iz prve ruke, polaznici su upoznati s rokovima zastare, mogućnosti otpisa, metodologijom provođenja i mjerama ovršnog postupka. Sudionici su imali priliku postaviti konkretne upite vezane uz najavu i novosti koje donosi nova zakonska regulativa te diskutirati o proračunu jedinica lokalne samouprave, konsolidaciji i izvještavanju te o što kvalitetnijem upravljanju potraživanjima.

Ovdje možete preuzeti prezentacije sa seminara:

Proračun JLS – konsolidacija i izvještavanje11.5.16
Naputak o nepravilnostima 09.05.2016.
Prezentacija_BDO
BDO-Upravljanje_potrazivanjima