18. ožujak. 2021.

Snimka webinara za prijavitelje na 2. poziv EUCF

Povodom skorašnjeg otvaranja 2. poziva za prijave gradova na potporu inicijative EUCF, REGEA i Udruga gradova organizirali su nacionalni webinar za potencijalne prijavitelje. Snimku događaja i materijale preuzmite u članku.

Ovdje možete pristupiti poveznicama za snimku webinara i preuzimanje prezentacije.

U vezi dva pitanja postavljena tijekom webinara koja su se ticala prateće dokumentacije u slučaju grupne prijave više gradova/općina, odgovor donosimo u nastavku.

1. Is it correct that in the case when an informal grouping applies for the EUCF grant, only the lead applicant needs to provide the letter of support signed by a Mayor or equivalent and only they need a SECAP or equivalent plan?

Yes for the letter of support. Regarding the SECAP/equivalent plan, they can either apply with the plan of the lead applicant or with a joint plan if any.

2. We have a specific question in which an island with 4 municipalities has an Energy plan however, only one or two municipalities want to apply either as a group or individually. They want to know if they can use the island level plan for them if they apply individually or as a grouping of only 2 of the 4 municipalities?

Yes they can, ideally together to increase their possibility to success. It will be much easier for the evaluators to check the eligibility of the plan if they can somehow prove that  it has been approved by their local councils (i.e. if the answer to one of the following questions is yes: did the mayors sign it? Or can they provide a link to the action plan saved on the local councils’ websites? Does the plan specifically mention the municipalities involved? Etc.)

Podsjećamo, gradovi Rijeka, Velika Gorica i Karlovac, hrvatski su dobitnici EUCF potpore iz prvog poziva koji je bio otvoren prošle godine. Pridružite se i vi zajednici EUCF korisnika i sudjelujte u novom pozivu!

Drugi poziv za dodjelu nove runde potpora otvara se 29.ožujka i trajat će do 31. svibnja 2021. U okviru ovog poziva podijelit će se 25 darovnica u iznosu od 60.000 eura za izradu investicijskih koncepata za lokalne projekte održive energije. Za sva pitanja u vezi prijave možete se obratiti nacionalnoj kontakt točki putem e-maila na: ce.croatia@eucityfacility.eu