Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. siječanj. 2018.

Socijalna slika Grada Zagreba

U Tribini Grada Zagreba održana je prezentacija Socijalne slike Grada Zagreba za 2016. – „Europska urbana agenda kao okvir razvoja kohezivnih i konkurentnih gradova“. Detaljnije informacije o Socijalnoj slici za 2016. i prethodne godine pročitajte u ovoj objavi.

U cilju praćenja socijalnih indikatora i pokazatelja kvalitete života građana, Socijalno vijeće Grada Zagreba i CERANEO – Centar za razvoj neprofitnih organizacija u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom izrađuje godišnje Socijalne slike Grada Zagreba. Javne prezentacije Socijalnih slika svake godine pobuđuju veliki interes stručne i šire javnosti te ukazuju na potrebu dijaloga između državnog i civilnog sektora kao i među različitim resorima koji čine područje socijalne politike. Ovogodišnja prezentacija održana je u Tribini Grada Zagreba.

Socijalna slika Grada Zagreba predstavlja zbir pokazatelja i socijalnih indikatora o kvaliteti života građana grada Zagreba. Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom prvu Socijalnu sliku Grada Zagreba izradio je 2000. godine te se od tada izrađuje kontinuirano, a svaka slijedeća izrađena Socijalna slika ukazivala je na važnost kontinuiranog praćenja statističkih podataka i njena prezentacija izazivala je sve veći interes stručne i šire javnosti.  Od 2004. godine Socijalnu sliku Grada Zagreba izrađuje Socijalno vijeće Grada Zagreba koje je iste godine osnovano pri Udruzi za inicijative u socijalnoj politici. Cilj osnivanja Socijalnog vijeća Grada Zagreba je kvalitetno sustavno planiranje učinkovitih socijalnih intervencija i mjera socijalne politike utemeljeno na realnim pokazateljima stanja i potreba građana grada Zagreba.

Prezentaciju Socijalne slike za 2016. godinu možete preuzeti ovdje, a cjeloviti dokument ovdje.

Socijalne slike Grada Zagreba iz prethodnih godina možete pogledati na ovom linku.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija