29. ožujak. 2018.

Konferencija: Sporazum gradonačelnika – stvaranje održivih zajednica

Klimatske promjene velik su izazov današnjem društvu, a uloga gradova ključna je u unaprjeđenju i održivom razvoju zajednice. Inicijativa Sporazum gradonačelnika potiče mnoge gradove u Europi da planski promišljaju i provode svoje aktivnosti u borbi protiv klimatskih promjena. Povodom 10. obljetnice istoimene inicijative u Križevcima će se, 13. travnja 2018., održati konferencija “Sporazum gradonačelnika – stvaranje održivih zajednica”.

Konferenciju, koja će se održat u Konferencijskoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci s početkom u 10:00 sati, organizira Zelena energetska zadruga uz podršku europskog udruženja Energy Cities te Udruge gradova, Udruge općina i Grada Križevaca.

Konferencija će biti prilika za:

• informacije o trenutnom statusu inicijative Sporazum gradonačelnika koje će predstaviti Claire Roumet, direktorica europskog udruženja Energy Cities koje okuplja preko 1000 gradova u 30 zemalja,
  • predstavljanje primjera dobre prakse iz hrvatskih gradova u provođenju mjera predviđenih Akcijskim planovima za održivi razvoj zajednice (SEAP),
  • sudjelovanje u raspravi na temu zašto se ciljevi SEAP-a sporo ostvaruju, kako do realizacije projekata i koje su mogućnosti financiranja,
  • upoznavanje s programom podrške – Akcelerator za razvoj projekata održivog razvoja, prvom takvom programu podrške za lokalne vlasti u Hrvatskoj.

Konferencija je namijenjena gradonačelnicima, načelnicima i njihovim suradnicima koji se bave razvojem, gospodarstvom, energetikom i okolišem te svim zainteresiranim dionicima koji žele sudjelovati u jačanju i stvaranju održive zajednice.

Zelena energetska zadruga kao pridruženi partner inicijativi Sporazum gradonačelnika, u suradnji s Energy Cities, pruža mogućnost konkretne pomoći lokalnim vlastima u implementaciji aktivnosti planiranih SEAP/SECAP-om kroz program podrške – Akcelerator za razvoj projekata održivog razvoja zajednice.

Nadamo se kako ćete prepoznati interes za sudjelovanje na konferenciji te Vas molimo da svoj dolazak potvrdite najkasnije 6. travnja popunjavanjem obrasca na LINKU  ili pozivom na broj mobitela 099 242 0242.