07. srpanj. 2020.

Tema je poljoprivredno zemljište

U pauzi parlamentarnih aktivnosti bilo je vremena razmatrati radni tekst Nacrta prijedloga zakona o poljoprivrednom zemljištu i dati neke polazne komentare. Uključite se i komentirajte na vrijeme.

Uvodno:
Intencija države vezano za poljoprivredno zemljište je stavljanje što većih površina zemljišta u funkciju poljoprivredne proizvodnje u što kraćem roku. Ovim Nacrtom djelomično se pokušava ubrzati postupanje u raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države, što je za pozdraviti. Mišljenja smo da postupanje vezano za državno zemljište treba dodatno ubrzati i pojednostavniti, kako bi jedinice lokalne samouprave (JLS) što brže i učinkovitije mogle provoditi natječajne postupke, urediti korištenje državnog poljoprivrednog zemljišta i privesti što veću količinu zemljišta poljoprivrednoj proizvodnji.

Radne primjedbe na radni tekst Nacrta prijedloga zakona o poljoprivrednom zemljištvu