Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

30. svibanj. 2019.

U Novigradu održan URBACT Campus za hrvatske i slovenske gradove

Udruga gradova, kao Nacionalna kontakt točka, u suradnji s kontakt točkom iz Slovenije, organizirala je URBACT Campus za hrvatske i slovenske gradove koji sudjeluju u Mrežama za transfer u sklopu URBACT III programa. Campus je održan 23. i 24. svibnja u gradu Novigradu.

Kao najčešći problem sudionici su naveli slab odaziv građana i dionika kod pripreme i provedbe projektnih aktivnosti. Kao preporuke i moguća rješenja naveli su više izravne komunikacije (1 na 1), prilagođavanje termina aktivnosti, mijenjanje lokacija sastanaka te spajanje aktivnosti s postojećim aktivnostima koje okupljaju veći broj ljudi. Naglašeno je i kako je veoma važno na samom početku jasno predstaviti okvire i mogućnosti u vezi provedbe projekta kako nitko od sudionika ne bi imao kriva i/ili nerealna očekivanja, a od presudne važnosti je uvijek dati povratnu informaciju u vezi svakog prijedloga ili ideje. Korisno je predstaviti i primjere dobrih praksi iz prošlih projekata kako bi se poslala slika o tome da su rezultati mogući i dosegljivi.

Campus je završio studijskim posjetom lokaciji gdje se provode aktivnosti vrtića u šumi, koji je izvrstan primjer suradnje jedinice lokalne samouprave (Grada Novigrada) i organizacije civilnog društva. Vrtić je ponudio nove izvanškolske aktivnosti te utječe na razvoj vještina mnogobrojne djece s područja grada, ali i okolice.

Za manje od mjesec dana bit će poznati rezultati posljednjeg poziva u sklopu URBACT III programa, onog za Mreže za planiranje, a na koji se javilo ukupno 17 hrvatskih gradova.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija