27. srpanj. 2023.

Uključite se u rad europske Platforme za privlačenje talenta

Europska komisija otvorila je poziv dionicima na EU, nacionalnoj i regionalnoj razini za uključivanje u radne skupine u okviru novoosnovane Platforme za privlačenje talenta (Harnessing Talent Platform) čiji je glavni cilj podrška europskim regijama pogođenima učincima demografske tranzicije.

Radne skupine usmjerene su na teme: Digitalizacije, Zdravlja, Istraživanja i inovacija te Teritorijalnog razvoja. U radnim skupinama izmjenjivat će se ideje, rješenja, znanja i resursi kako bi se regijama koje se suočavaju s demografskim izazovima pomoglo privući, zadržati i razviti talente. Više informacija o platformi i radnim skupinama potražite na stranicama Europske komisije.

Popis prihvatljivih dionika uključuje, ali nije ograničen na:

• Relevantna javna tijela na razini EU-a, nacionalnoj i regionalnoj razini, posebno u regijama pogođenima padom udjela visokoobrazovane radne snage
  • Istraživačke i akademske institucije i Think-Tanks
  • Javnopravna tijela, agencije i udruge
  • Poslovna zajednica
  • Krovne organizacije, mreže za suradnju, klasteri
  • Paneuropske organizacije
  • Organizacije civilnog društva, predstavnike radnika i poslodavaca, nevladine organizacije.

Prijave su otvorene do 15. rujna 2023. godine.