01. travanj. 2021.

Upitnik o planiranju i projektiranju sigurnosti javnih urbanih prostora

U okviru Urbane Agende za EU, Partnerstvo za sigurnost javnih prostora pokrenulo je istraživanje kako bi se prikupile vrijedne informacije o trenutnim pristupima europskih gradova i regija u ostvarivanju sigurnosti javnih prostora kroz planiranje i projektiranje te izazovima s kojima se susreću pri njihovom razvoju i implementaciji.  Pozivamo gradove da daju svoj doprinos istraživanju.

Okosnicu istraživanja čine pitanja teritorijalnog razvoja i urbanog planiranja kao i planiranja sigurnosti te dijeljenja javnih prostora. Partnerstvo ovim istraživanjem želi prikupiti primjere dobre prakse kako bi se ocijenile aktivnosti gradova i regija na području sigurnosti javnih prostora. Prikupljeni podaci rezultirati će sastavljanjem priručnika koji će sadržavati prijedloge konkretnih akcija te primjere dobre prakse iz kojih će moći učiti i primijeniti stečeno znanje svi europski gradovi.

Na molbu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, pozivamo sve gradove na popunjavanje upitnika kako bi pomogli Partnerstvu u boljem razumijevanju kako planirati i projektirati sigurne, pametne i uključive gradove.

Predviđeno popunjavanje upitnika je do 20 minuta, a možete mu pristupiti putem poveznice https://s.chkmkt.com/?e=221953&h=61FF1F6D7328116&l=en.  Upitnik je na engleskom jeziku s opcijom izbora odgovora.

Rok za popunjavanje uptnika je petak 9. travnja 2021.

Unaprijed zahvaljujemo na pomoći.