Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

10. veljača. 2022.

Upute Ministarstva poljoprivrede – važno!

Ministarstvo poljoprivrede poslalo nam je upute u vezi primjene nedavno usvojenog Pravilnika o registru evidencije ugovora i naplate za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske.

Dana 5. veljače 2022. stupio na snagu Pravilnik o registru evidencije ugovora i naplate za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 12/2022).

Citiramo navode Ministarstva:

“Pravilnikom je propisan sadržaj i način vođenja, prikupljanja i obrade podataka Registra evidencije ugovora i naplate. U Registru se evidentiraju svi ugovori sklopljeni do stupanja na snagu Pravilnika koji su još u tijeku te svi ugovori sklopljeni nakon stupanja na snagu Pravilnika.

U Registar podatke upisuju javnopravna tijela koja u ime RH sklapaju ugovore: Ministarstvo, jedinice lokalne samouprave, odnosno Grad Zagreb i jedinice područne (regionalne) samouprave. Sukladno članku 5. Pravilnika jedinice lokalne samouprave, odnosno Grad Zagreb dužni su u roku od pet dana od dana sklapanja ugovora, odnosno od dana sklapanja Aneksa ugovora u Registar upisati sve podatke iz ugovora, odnosno sve podatke iz Aneksa ugovora koji se Aneksom mijenjaju te u elektroničkom obliku priložiti primjerak ugovora, primjerak aneksa ugovoru, obavijesti o raskidu ugovora, Gospodarski program, zapisnik o uvođenju u posjed, nagodbe o otplati duga, rješenja o otvaranju stečajnog postupka, postupka prisilne naplate te drugu dokumentaciju koja je sastavni dio ugovora i dokumentaciju koja prati ugovor.

Sukladno članku 10. Pravilnika jedinice lokalne samouprave, odnosno Grad Zagreb dužni su u Registar upisati sve podatke iz ugovora te u elektroničkom obliku priložiti primjerak ugovora, primjerak svih sklopljenih Aneksa ugovora kao i dokumentaciju koja je sastavni dio ugovora i dokumentaciju koja prati ugovor, te dokumentaciju koja nedostaje za već upisane ugovore po svim oblicima raspolaganja koji su sklopljeni do stupanja na snagu ovoga Pravilnika u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu ovoga Pravilnika.”

Registar je sastavni dio aplikacije za vođenje evidencije državnog poljoprivrednog zemljišta (u daljnjem tekstu: e-DPZ).
Aplikaciji je moguće pristupiti putem linka: https://edpz.mps.hr/aktivManager/login.htm

Aplikacija eDPZ je dostupna i na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede u rubrici pristup informacijama.
Jedinice lokalne samouprave pristupaju e-DPZ-u putem korisničkog imena i lozinke koje im je dodijelilo Ministarstvo.

Pristupni podaci za spajanje u aplikaciju eDPZ su isti kao i pristupni podaci koje ste koristili za spajanje u aplikaciju Evidencije ugovora. Ukoliko ste iste zaboravili i /ili ih nemate, možete poslati pisani zahtjev na e-mail: tatjana.filipovic@mps.hr ili manda.suman@mps.hr

Jedinice lokalne samouprave odgovorne su za točnost unosa podataka u Registru.
Također, Ministarstvo skreće pozornost na važnost točnog upisa podataka u Registar s obzirom da će uneseni podaci biti temelj za elektroničku provedbu natječaja za zakup i prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta putem programskog rješenja e-Zakup.
Cilj izrade programskog rješenja e-Zakup državnog poljoprivrednog zemljišta je elektronska provedba natječaja.

Napominju da za optimalno korištenje aplikacije eDPZ preporučujemo preglednik Internet Explorer (IE) te preporučuju podešavanje Internet Explorera sukladno uputama koje objavljujemo. IE se može podesiti ručno ili automatski.

Pravilnik o Registru evidencije ugovora i naplate za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske
UPUTE unos ugovora
Podešavanje Internet preglednika upute HR
Podešavanje Internet preglednika upute EN

Za sva dodatna pitanja i pomoć u korištenju aplikacije kontaktirajte:
Igora Miodraga, e-mail: igor.miodrag@mps.hr; telefon: 01/6109512
Mandu Suman, e-mail: manda.suman@mps.hr, telefon: 01/6109303 i
Tatjanu Filipović, e-mail: tatjana.filipovic@mps.hr, telefon: 01/6109302

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija