26. listopad. 2020.

URBACT III Infodan u online obliku – prijavite se

Ovogodišnji Infodan programa URBACT III održat će se 5. studenog, u online obliku. Infodan pod nazivom “Kako usvojiti dobre urbane prakse“ bit će prvenstveno fokusiran na hrvatske gradove koji sudjeluju u URBACT-ovim Mrežama za transfer, a predstavit će se i druge dobre urbane prakse.

Iako je prvotno bilo planirano ovogodišnji Infodan u fizičkom obliku, zbog trenutne epidemiološke situacije prisiljeni smo isti organizirati u online formatu. Infodan će početi u 10:30 sati, a predviđeno trajanje je 2 sata.

Program se sastoji od dva tematska bloka u kojima će pet hrvatskih gradova, koji sudjeluju u URBACT-ovim Mrežama za transfer, predstaviti svoj rad i prakse koje prenose u svoju lokalnu sredinu, dok će Zelena energetska zadruga i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine predstaviti svoje programe koji su namijenjeni gradovima.

Registrirati za sudjelovanje se možete na https://forms.gle/hSW4Ffc9D9QhYepy7.

Radionicu na temu prijenosa i prilagodbe dobrih praksi u lokalni kontekst, koju smo planirali održati u popodnevnom dijelu Infodana, održat ćemo naknadno, a o detaljima ćemo vas obavijestiti uskoro.

Organizator Infodana je Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, koja ima ulogu Nacionalne URBACT točke.