Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

09. svibanj. 2024.

URBACT poziv za dobre prakse – snimka webinara i prezentacije

Povodom otvaranja URBACT poziva za dobre prakse, Nacionalna URBACT točka organizirala je informativni webinar za potencijalne prijavitelje. Snimku webinara i prezentaciju donosimo u nastavku i još jednom pozivamo sve hrvatske gradove da kandidiraju prakse kojima se ponose.

U srijedu 8. svibnja, Nacionalna URBACT točka (Udruga gradova) održala je webinar s ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja (gradova, općina i lokalnih agencija u potpunom javnom vlasništvu) o mogućnostima URBACT poziva za dobre prakse.

Na početku webinara ukratko je predstavljen URBACT, program međuteritorijalne suradnje koji već više od 20 godina potiče održivi urbani razvoj u Europi. U nastavku su predstavljene glavne značajke URBACT poziva za dobre prakse. URBACT traži postojeće lokalne prakse koje su djelotvorne, participativne, integrirane, relevantne na europskoj razini i lako prenosive u druge gradove. Prijavljene prakse moraju zadovoljiti 4 kriterija, a prijavitelji mogu kandidirati prakse najkasnije do 30. lipnja nakon čega će uslijediti proces evaluacije.

Gradovi koji postanu nositelji oznake URBACT Good Practice dobivaju priliku za promociju grada na nacionalnoj i europskoj razini te mogućnost predstavljanja dobre prakse na URBACT City Festivalu u Wroclawu (Poljska) od 8. do 10. travnja 2025. Također, gradovi nositelji oznake URBACT dobre prakse imaju mogućnost postati vodeći partneri u URBACT mrežama za prijenos dobrih praksi 2025. godine uz osigurano financiranje i podršku programa.

Prezentaciju možete preuzeti ovdje, a svi detalji poziva nalaze se na službenoj web stranici: urbact.eu/get-involved

Na webinaru je sudjelovao i predstavnik Nacionalnog tijela za provedbu programa URBACT u Republici Hrvatskoj (MPGI). Predstavnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine informirao je gradove o aktualnim aktivnosti Ministarstva u području zelene urbane obnove te otvorenim mogućnostima za gradove. Više informacija u prezentaciji te na mail adresi zelena@mpgi.hr

Webinar je završen najavom nadolazećih aktivnosti u sklopu URBACT-a i Europske urbane inicijative. Za više informacija možete pogledati snimku webinara na YouTube kanalu Udruge gradova, a na raspolaganju vam stoje i savjetnici u Udruzi gradova (Marko Ercegović – marko@udruga-gradova.hr i Lucija Jusup – lucija@udruga-gradova.hr).

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija