Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

08. ožujak. 2019.

Webinar o participativnom budžetiranju

Centar za izvrsnost u financijama, u sklopu svog programa on-line učenja, organizira webinar o uključivanju građana u kreiranje proračuna. Na tom webinaru imat ćete prilike čuti savjete za osmišljavanje proračuna za građane, njegovu diseminaciju, kao i dobre primjere određenih zemalja i njihova iskustva u provedbi.

Ciljevi ovog webinara su:

  • opisati specifičnosti proračuna za građane,
  • utvrditi izglede za ostvarivanje koristi građana od povećanja fiskalne transparentnosti
  • istražiti mogućnosti za poboljšanje sudjelovanja javnosti u donošenju proračunskih odluka.

govornici:
– Ministarstvo financija Sjeverne Makedonije
– Globalna inicijativa za fiskalnu transparentnost (GIFT)
– Koalicija civilnog društva za otvorene proračune, Južna Afrika

Namijenjen je dužnosnicima ministarstava financija, predstavnicima i dužnosnicima lokalne i regionalne samouprave te drugih državnih institucija uključenih u pripremu proračuna za građane u svojoj zemlji; pojedincima iz akademske zajednice, nevladinim organizacijama i medijima koji imaju interes za fiskalnu transparentnost i sudjelovanje javnosti.

Webinar će se održati 13. ožujka, od 13:30 do 15:00 sati, a više informacija možete pronaći na https://www.cef-see.org/2019-citizens-budgets.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija