23. travanj. 2018.

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka – što i kako?

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka u cijelosti je obvezujuća i izravno se primjenjuje u svim državama članicama Europske unije. U Hrvatskoj primjena započinje 25. svibnja 2018. pa je posve logično i očekivano da približavanje toga datuma podiže interes i generira nedoumice oko primjene njezinih odredaba.

Donosimo vam stoga nekoliko dokumenata, i to načelni osvrt s osnovnim informacijama o primjeni Uredbe u kontekstu obaveza gradova te prijedloge akata namijenjene gradskim ustanovama.

Nadamo se da će vam dokumenti biti od koristi te da će vam pomoći u primjeni Uredbe. Bitno je napomenuti da usklađivanje statuta gradova neće biti potrebno.

Osnovne informacije o Uredbi u kontekstu predstojećih obveza gradova:

GDPR – GRAD

Prijedlog pravilnika o obradi i zaštiti osobnih podataka koji se odnosi na osnovne škole:

GDPR – PRAVILNIK ŠKOLA

Prijedlog pravilnika o obradi i zaštiti osobnih podataka koji se odnosi na dječji vrtić:

GDPR – PRAVILNIK VRTIĆ