Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. srpanj. 2017.

Nacrt prijedloga Zakona o financiranju JLS

Na svečanom obilježavanju 15.-te godišnjice osnivanja Udruge gradova s nadležnim ministarstvima održana je rasprava o razvijanju kamping lokacija u unutrašnjosti Hrvatske, upravljanju državnom imovinom i izmjenama sustava financiranja jedinica lokalne samouprave.

Glavna državna rizničarka, gđa. Ivana Jakir Bajo, predstavila je radni Nacrt prijedloga zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kojim se uvodi jedinstvena raspodjela poreza na dohodak u omjerima 60% udio grada/općine, 17% udio županije, 6% dodatni udio za decentralizirane funkcije i 17% udio fonda izravnanja fiskalnih kapaciteta lokalnih jedinica.

Preraspodjela dodatnih udjela za financiranje decentraliziranih funkcija neće utjecati na raspoloživa sredstva za decentralizirane funkcije obzirom da će se nastala razlika namiriti iz sredstava izravnanja za decentralizirane funkcije koji se od 2018. godine u potpunosti financira iz prihoda državnog proračuna.

Ministarstvo financija djelomično je prihvatilo zahtjeve Udruge gradova iznesene na posljednjem sastanku i uvrstilo ih u Nacrt.

Više detalja o novom sustavu financiranja pogledajte u ažuriranoj prezentaciji Ministarstva financija, a članove upućujemo da prouče dodatni sadržaj.

Vezane vijesti:

Izmjene Zakona o financiranju JLS

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija