Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. veljača. 2018.

Konstituirajuća sjednica Predsjedništva

U zagrebačkom hotelu Antunović danas je održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva Udruge gradova u mandatu 2017-2021. Na sjednici su predstavljeni aktualni zakonski prijedlozi, izabrani članovi užeg Predsjedništva te raspravljeni učinci novog Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave.

Inicijativu i aktivnosti u cilju obilježavanja Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj predstavila je gđa. Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, a više informacija možete pogledati u ovoj prezentaciji.

Glavne odrednice Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji predstavio je g. Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Članovi Predsjedništva iznijeli su brojne primjedbe i prijedloge u vezi organiziranja poticane stanogradnje, a mišljenje Udruge na prijedlog možete pogledati ovdje.

Detalje Prijedloga Zakona o komunalnom gospodarstvu iznio je g.Josip Bienenfeld, načelnik sektora za pravne poslove u MGIPU. Članovi Predsjedništa raspravili su ključna pitanja iz spomenutog Prijedloga s predstavnicima MGIPU te donijeli zaključak kojim traže da se primjedbe iznesene u mišljenju Udruge na Prijedlog ZKG uvrste u Konačni prijedlog zakona.

Gđa. Maja Tomičić iz Ureda za udruge Vlade RH predstavila je dijelove programa Europa za građane u kojima mogu sudjelovati jedinice lokalne samouprave. Više informacija pogledajte u priloženoj prezentaciji.

U pogledu predstojećih aktivnosti na području gospodarenja otpadom gđa. Sonja Hlebar predstavila je informativno-edukativne aktivnosti Udruge UZOR Hrvatske, a detalje možete pogledati u ovoj prezentaciji.

Za članove Užeg Predsjedništva Udruge gradova jednoglasno su izabrani: Željko Turk (Zaprešić), Renato Krulčić (Pazin), Dubravko Bilić (Ludbreg), Kristijan Jurjako (Cres), Ante Dabo (Novalja), Josip Šarić (Otok), Branko Dukić (Zadar).

Na kraju sjednice predstavljeni su detalji naplate poreza na dohodak i učinci fonda fiskalnog poravnanja za gradove u siječnju 2018. godine. Naplata poreza na dohodak u siječnju 2016. godine iznosila je 309 milijuna kuna, u siječnju 2017. godine 284 milijuna kuna bez kompenzacijskih mjera (309 milijuna sa kompenzacijama), a naplata poreza na dohodak u siječnju 2018. godine iznosila je 325 milijuna kuna bez fonda fiskalnog poravnanja, odnosno 403 milijuna kuna sa sredstvima fiskalnog izravnanja.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija