13. studeni. 2020.

Nacrt prijedloga Nacionalne strategije razvoja RH do 2030. u javnoj raspravi

Nacionalna razvojna strategija je hijerarhijski najviši akt strateškog planiranja u RH, služi za oblikovanje i provedbu razvojnih politika te sadrži dugoročnu viziju razvoja zemlje i prioritete za ulaganje u desetogodišnjem razdoblju.

Nacionalnom razvojnom strategijom do 2030. godine određuju se razvojni smjerovi i strateški ciljevi, koji se detaljno razrađuju u kratkoročnim i srednjoročnim nacionalnim planovima i planovima razvoja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Proces izrade i njezino usvajanje u Hrvatskom saboru u 2020. i početak provedbe 2021. te ostvarivanje željenih rezultata do 2030. pretpostavlja angažman svih društvenih i upravljačkih razina u Hrvatskoj.

Nacrt prijedloga Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine_ dopis ministrice

Nacrtu dokumenta možete pristupiti putem platforme e-Savjetovanja ili preuzeti u word dokumentu s ove poveznice.

Očekujemo vaše komentare!