Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

24. veljača. 2022.

NCFF instrument za financiranje urbane zelene infrastrukture

Hrvatska banka za obnovu i razvitak u kreditnom programu namijenjenom javnom sektoru nudi povoljne uvjete za financiranje projekata zelene infrastrukture – Instrument za financiranje prirodnog kapitala (NCFF), koji objedinjuje sredstva Europske investicijske banke i Europske komisije u sklopu LIFE programa za zaštitu okoliša i klimatske aktivnosti.

Zelena infrastruktura kvalificirana za financiranje putem NCFF-a uključuje sve vrste urbanih zelenih površina kao samostalnih projekata (parkovi, dječja igrališta, drvoredi, zelene šetnice, park šume, zeleni krovovi, plažno zelenilo i dr.) ili kao dio hortikulturnih rješenja širih investicijskih projekata različitih namjena. U prihvatljive projekte spadaju i rješenja zelene infrastrukture za oborinsku odvodnju u naseljima (infiltracijski jarci, kišni vrtovi, retencijske površine i sl.).

Za sve gradove koji planiraju kreditno financiranje ovakvih projekata HBOR kroz tzv. NCFF instrument nudi 1% nižu kamatnu stopu od redovite za kreditiranje projekata javnog sektora. Ujedno do kraja travnja 2022. godine gradovi imaju mogućnost korištenja besplatne tehničke podrške u pripremi kreditnog zahtjeva.

NCFF instrument je predstavljen i na nedavnom webinaru kojeg smo organizirali. Više informacija o webinaru na poveznici https://www.udruga-gradova.hr/webinar-o-financijskim-instrumentima-i-inovacijama-za-zelenu-tranziciju-gradova/, a o samom instrumentu na poveznici HBOR-a https://www.hbor.hr/ncff/.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o mogućnostima korištenja NCFF instrumenta od strane vaše jedinice lokalne samouprave možete ih uputiti na email ncff@hbor.hr.

 

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija