17. svibanj. 2016.

Očitovanje na Nacrt prijedloga Zakona o javnoj nabavi

Udruga gradova u RH očitovala se na Nacrt prijedloga zakona o javnoj nabavi sa brojnim primjedbama po predloženim člancima Nacrta.

Udruga gradova smatra da je javnu raspravu po ovom Nacrtu trebalo provesti u dužem roku kako bi sve zainteresirane strane imale dovoljno vremena detaljno proučiti predložene odredbe i njihov učinak u praksi.

Obzirom da se radi o temeljnom propisu u vrlo osjetljivom području djelovanja koje je izloženo povećanom interesu javnosti, a ujedno i propisu koji mora omogućiti učinkovito, transparentno i dosljedno provođenje postupaka nabave na svim razinama vlasti, smatramo da ubrzani postupci pri donošenju ovog propisa mogu imati višestruko negativan učinak po javne financije, provedbu kapitalnih investicija i postizanje drugih društvenih i gospodarskih ciljeva.

Očitovanje na NPZOJN – svibanj 2016