Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

25. rujan. 2017.

Održana radionica o participativnom upravljanju za Koprivnicu i okolicu

Treća u nizu transfernih radionica organiziranih u okviru projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” održana je u vijećnici Grada Koprivnice u petak 22. rujna 2017.

Nakon uvodnog pozdrava gradonačelnika Mišela Jakšića, na radionici su predstavljene aktivnosti i njihovih rezultati koje su provedene u Gradu Velika Gorica s posebnim naglaskom na formiranje radne skupine koja okuplja predstavnike Grada i ostalih dionika (građana, ustanova i udruga). Vijest da je prijedlog radne skupine o uređenju novog ”Pčelarskog parka” prihvaćen te da je Grad započeo s prvim pripremnim radnjama, posebno je ohrabrujuće djelovala u kontekstu širenja takvog modela na druge gradove.

Koprivnička radionica bila je i prilika da se čuju lokalna iskustva na području organiziranja zajednice i mobiliziranja građana za sudjelovanje i odlučivanje u donošenju lokalnih javnih politika. Tako su prisutni sudionici mogli čuti o čak četiri primjera dobre prakse. Iskustvo Koprivnice u participativnoj izradi Plana održive urbane mobilnosti (SUMP) predstavio je viši stručni suradnik Nebojša Kalanj, dok je predsjednica Saveza udruga Dravska liga, Dora Radosavljević prezentirala aktivnosti organizacija civilnog društva oko analize i informiranja o problemima u šumama regionalnog parka Mura-Drava. Zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoje Kovač predstavio je projekt ”Škola za udruge” kojim su jačali kapaciteta udruga u Lepoglavi i time utjecali na povećanje interesa za participaciju građana u procesima odlučivanja. Konačno, blok o lokalnim praksama završio je izlaganjem Sonje Hlebar, tajnice Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR Hrvatske), koja je predstavila projekt prikupljanja starog papira – ”Teretnim biciklom do održive zajednice”.

Iduća radionica, posljednja u nizu, planirana je u Zadru, 6. listopada 2017., a u sklopu koprivničkog događaja najavljena i završna konferencija „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer“ koja će se održati 18. listopada u Velikoj Gorici.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija