Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. lipanj. 2019.

Održano predstavljanje priručnika i Indeksa gradovi za jednakost u Zagrebu

U petak, 28. lipnja, održali smo prvo od četiri planirana regionalna predstavljanja priručnika i Indeksa Gradovi za jednakost. Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a provode ga Hrvatski pravni centar i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Priručnik Gradovi za jednakost  detaljnije pojašnjava važnost i koristi provedbe politika jednakosti za gradove, te je namijenjen gradovima koji žele unaprijediti vlastitu praksu u ovom području.

Indeks predstavlja jednostavan alat za samoprocjenu jedinica lokalne samouprave o njihovim praksama na području jednakosti te je namijenjen promicanju izvrsnosti u području jednakosti. Sudjelovanjem u Indeksu gradovi ulaze u izbor nagrade za najuspješnije hrvatske gradove na području jednakosti.

Događaj se pokazao kao izvrsna prilika za razgovor sa zainteresiranima dionicima iz gradova o njihovim iskustvima iz ovog područja kao i prilika da odgovorimo na pitanja i nejasnoće u vezi korištenja Indeksa.

Vjerujemo da je sudionicima bilo ugodno i korisno porazgovarati sa svojim kolegama iz drugih gradova te s projektnim timom o izazovima s kojima se suočavaju te mogućim rješenjima.

Stoga, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na predstavljanjima koja slijede. Detaljnije informacije, uključujući obrazac za prijavu nalaze se na linkovim:

02. srpnja – Osijek

04. srpnja – Split

09. srpnja – Rijeka

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija