09. veljača. 2022.

Održan webinar o pametnim energetskim solucijama za gradove

U utorak 8. veljače, Udruga gradova u suradnji s konzultantskim poduzećem Tetida organizirala je webinar na temu energetski samoodrživih urbanih ”otoka” na kojem smo predstavili zanimljiva tehnološka rješenja za energetsku tranziciju gradova te moguće izvore za financiranje gradskih projekata.

Program webinara obuhvatio je uvodno predavanje gospođe Sonje Polonijo na temu odgovora gradova na klimatske promjene, predavanje prof. dr. sc. Marija Vašaka s Fakulteta elektrotehnike i računarstva o primjeni koncepta smart city u svakodnevnom radu gradova te predavanje prof. dr. sc. Kristijana Rogića s Fakulteta prometnih znanosti o prometno-energetskim strategijama gradova.

Završna predavanja održali su Ivica Jakić iz Hrvatske udruge za razvoj i primjenu vodikovih gorivnih članaka na temu korištenja vodika kao energenta budućnosti u okviru smart city rješenja te Simon Ferjuc iz Tetide o pripremi projekata za financiranje s posebnim naglaskom na natječaj „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ koji je otvoren do kraja veljače.

Snimku webinara možete pogledati na sljedećoj poveznici, a cijelu prezentaciju možete preuzeti ovdje.