19. svibanj. 2015.

Otvoreno savjetovanje o prijedlogu metodoloških smjernica za izradu strategije razvoja urbanog područja

Na stranicama https://esavjetovanja.gov.hr pokrenut je postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu smjernica za izradu strategija razvoja urbanih područja.

Rok za dostavu komentara je 1. lipnja 2015. godine, a detaljne upute za sudjelovanje u procesu savjetovanja i dostavu komentara dostupne su na web stranicama „e-Savjetovanja“ https://savjetovanja.gov.hr/o-savjetovanjima/sto-su-to-e-savjetovanja-i-kako-se-ukljuciti-1123/1123.

Ovdje možete preuzeti nacrt dokumenta u kojem, između ostalog, piše da je cilj izrade Strategije razvoja urbanog područja definiranje zajedničkih smjerova razvoja urbanog područja, predlaganje zajedničkih pravaca djelovanja i olakšavanje provedbe zajedničkih projekata. Drugim riječima razvoj „zajedničke strateške vizije“ koje nadilazi administrativne granice i stvara sinergije koje koriste urbanom području u cjelini.