Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

21. svibanj. 2012.

Predstavljene Preporuke za izmjene i poboljsanje zakonodavstva

U Zagrebu je 16. svibnja održana konferencija na kojoj su predstavljene Preporuke za izmjene i poboljšanje normativnog okvira za lokalnu samoupravu.

Preporuke sadrže konkretne prijedloge i konkretnu argumentaciju, a pripremljene su od strane stručnjaka i praktičara iz gradova – članova Udruge. Pripremane su tijekom 2011. godine, dodatno novelirane u 2012.godini, a namijenjene su Vladi Republike Hrvatske i nadležnim ministarstvima. Više od stotinu stranica Preporuka za poboljšanje zakonskih i podzakonskih propisa obuhvaćaju propise koji uređuju izborni sustav i opće propise o ustrojstvu i djelokrugu lokalne samouprave, komunalno gospodarstvo, imovinsko-pravne odnose i upravljanje imovinom lokalne samouprave, set društvenih djelatnosti od kojih su primarno obrađeni obrazovanje, kultura i sport te zaključno, financiranje lokalne samouprave.

Spomenute Preporuke, prema zaključcima Povjerenstva za provođenje decentralizacije i reforme lokalne samouprave, činit će okosnicu prve faze rada Vladinog Povjerenstva. Na konferenciji je sudjelovao, uz predstavnike resorno nadležnih ministarstava, i ministar uprave gosp. Arsen Bauk koji se založio za provedbu konzultiranja s nacionalnim organizacijama lokalnih i regionalnih vlasti te za prihvaćanje izmjena kojima je cilj poboljšanje propisa.

Tekst Preporuka možete pronaći ovdje.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija