Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

18. travanj. 2018.

Proširenje Mreže antidiskriminacijskih kontakt točaka

Kako bi se osnažila borba protiv diskriminacije na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini Pučka pravobraniteljica potpisala je sporazume o suradnji sa članicama Mreže antidiskriminacijskih kontakt točaka.

Mrežu antidiskriminacijskih kontakt točaka čini 11 organizacija: B.a.B.e., Centar za građanske inicijative Poreč, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Centar za mirovne studije, Festival suvremenog židovskog filma Zagreb, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz Rijeke, Informativno pravni centar iz Slavonskog Broda, Projekt građanskih prava Sisak, SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava iz Rijeke, Srpsko narodno vijeće – Nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine u RH i udruga Status M.

Pučka pravobraniteljica je opunomoćenica Hrvatskog sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda utvrđenih Ustavom, zakonima i međunarodnim dokumentima, te središnje tijelo nadležno za suzbijanje diskriminacije. Osim rada na pojedinačnim pritužbama te prijedlozima za poboljšanje pojedinih zakonskih i podzakonskih akata, Pučka pravobraniteljica aktivno radi i na promicanju jednakosti.

U borbi protiv diskriminacije i promicanju jednakosti na lokalnoj razini svoj doprinos daje i Udruga gradova putem projekta Gradovi za jednakost kojeg provodi u suradnji s Hrvatskim pravnim centrom. Projektom želimo potaknuti gradove da unaprijede vlastitu praksu za ostvarivanje jednakosti među građanima, u skladu s vlastitim prioritetima. Trenutno radimo na konstrukciji ankete kojom ćemo ispitati postojeće politike, programe i prakse na razini gradova. Nadamo se da će se velik broj gradova uključiti u projekt i sudjelovati u anketnom istraživanju jer upravo gradske politike mogu biti ključan faktor u osiguravanju jednakosti svih građana.

Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a provode ga Hrvatski pravni centar i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija