Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

03. srpanj. 2019.

U Osijeku održano predstavljanje priručnika i Indeksa Gradovi za jednakost

U utorak, 02. srpnja, održali smo predstavljanje priručnika i Indeksa Gradovi za jednakost. Događaj se pokazao kao izvrsna prilika za razgovor sa zainteresiranima dionicima iz gradova o njihovim iskustvima iz ovog područja te kao prilika da odgovorimo na pitanja i nejasnoće u vezi korištenja Indeksa.

Priručnik Gradovi za jednakost  detaljnije pojašnjava važnost i koristi provedbe politika jednakosti za gradove, te je namijenjen gradovima koji žele unaprijediti vlastitu praksu u ovom području.

Indeks predstavlja jednostavan alat za samoprocjenu jedinica lokalne samouprave o njihovim praksama na području jednakosti te je namijenjen promicanju izvrsnosti u području jednakosti. Sudjelovanjem u Indeksu gradovi ulaze u izbor nagrade za najuspješnije hrvatske gradove na području jednakosti.

Priručnik i Indeks nastali su u sklopu projekta Gradovi za jednakost. Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a provode ga Hrvatski pravni centar i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na sljedećem predstavljanju u Rijeci. Detaljnije informacije, uključujući obrazac za prijavu nalaze se na linku: 09. srpnja – Rijeka

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija