04. veljača. 2021.

Već više od 50 gradova potpisalo Europsku povelju o lokalnom radu s mladima

Kao što smo i najavili, Udruga gradova je na adrese gradova poslala primjerke Europske povelje o lokalnom radu s mladima, uz poziv da istu potpišu. Pozivu se odazvalo već više od 50 gradova koji su u samo tjedan dana potpisane Povelje vratili na adresu Udruge gradova. Povelja je nastala u sklopu projekta Europe Goes Local, najvećeg europskog projekta na polju mladih, u kojem ispred Hrvatske sudjeluje Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Europska povelja o lokalnom radu s mladima u skladu je s preporukama 2. Konvencije o radu s mladima i novousvojenom preporukom Vijeća Europe o radu s mladima. Ciljevi Povelje su prepoznavanje važnosti kvalitetnog razvoja rada s mladima kao dijela lokalnih politika i jačanje međunarodne dimenzije rada s mladima na lokalnoj razini. Povelja nije politički dokument već predstavlja niz načela i preporuka za organizaciju kvalitetnog sustava rada s mladima na lokalnoj razini.

Potpisivanje Povelje samo po sebi ne generira nikakve financijske obaveze za grad koji ju potpiše.

Više informacija o projektu i o Povelji možete pronaći na www.europegoeslocal.eu.

Podsjećamo i da je u tijeku poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu certifikata “Grad za mlade”. Poziv će biti otvoren do 8. ožujka ove godine, a sve informacije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na www.udruga-gradova.hr/grad-za-mlade.