11. studeni. 2014.

Primjedbe na Zakon o regionalnom razvoju

Udruga gradova poslala je dodatna očitovanja Ministarstvu financija i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU u vezi Prijedloga zakona o regionalnom razvoju.

Nakon prihvaćanja Prijedloga zakona o regionalnom razvoju RH na 190. sjednici Vlade RH, Udruga je pripremila novo očitovanje na Prijedlog zakona o regionalnom razvoju, kojim se prioritetno traži reindeksacija lokalnih jedinica sukladno poboljšanom indeksu razvijenosti, te predlaže transparentniji model raspodjele prihoda u razdoblju isključivanja.

Sukladno gore navedenom očitovanju, Ministarstvu financija upućen je prijedlog usklađivanja Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave sa Prijedlogom zakona o regionalnom razvoju RH. Usklađivanje ZFJLS sa regionalnim razvojem