Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

22. veljača. 2017.

Seminar o primjeni Zakona o lokalnim porezima

U Zagrebu je 21. veljače 2017. godine održan seminar o primjeni Zakona o lokalnim porezima s posebnim osvrtom na oporezivanje nekretnina. Prezentaciju sa seminara možete naći na ovom linku.

Sukladno novom Zakonu o lokalnim porezima jedinice lokalne samouprave dužne su tijekom 2017. godine izvršiti brojne predradnje u cilju pripreme za oporezivanje nekretnina od 1. siječnja 2018. godine. Udruga gradova održala je seminar o primjeni Zakona o lokalnim porezima za 250 službenika iz gradova članova kako bi ih upoznala sa njihovim zadaćama u 2017. godini i postupcima oporezivanja u 2018. godini.

imag0397

Najvažnije predradnje odnose se na ažuriranje podataka o dosadašnjim obveznicima plaćanja komunalne naknade, odnosno budućim obveznicima poreza na nekretnine te ažuriranje podataka o samim nekretninama koje postaju predmetom oporezivanja. Nadležna državna tijela će u razdoblju do 31. ožujka 2017. godine jedinicama lokalne samouprave dostaviti podatke iz svojih evidencija koje se odnose na porezne obveznike i predmet oporezivanja u svrhu ažuriranja evidencija. Jedinice lokalne samouprave trebaju uložiti i značajne napore u identifikaciju nekretnina koje se ne nalaze u njihovim evidencijama te su stoga prezentirani i suvremeni informacijski alati koji mogu pomoći jedinicama u tom poslu.

Udruga će za svoje članove organizirati i nekoliko specijalističkih radionica o specifičnim poslovima vezanim uz pripremu i provedbu oporezivanja nekretnina. Na ovim stranicama objavit ćemo najave tih događanja. Ukoliko smatrate da vam je potrebno osigurati dodatne izobrazbe, molimo da nas kontaktirate s vašim prijedlozima.

Prezentacije sa seminara možete preuzeti ovdje:
Prezentacija o lokalnim porezima
Prezentacija IT rješenja za ažuriranje evidencija

Vaše mišljenje nam je bitno, stoga molimo da popunite anonimnu anketu u nastavku kako bismo mogli poboljšati sljedeće seminare.

Sva pitanja osim tekstualnih su obavezna. Molimo da provjerite nakon predaje ankete je li ista ispravno predana. Ukoliko je ispravno predana, anketa se više ne prikazuje na ekranu (do idućeg posjeta našim stranicama), a u suprotnom se anketa pojavljuje uz crvenu oznaku upozorenja.

Seminar o Zakonu o lokalnim porezima

Evaluacija seminara 21.2.2017.
  • (1-nedovoljno, 5-odlično)
  • (1-nedovoljno, 5-odlično)
  • (1-nedovoljno, 5-odlično)
  • (1-prekratko, 5-predugo)
  • (1-jako komplicirano, 5-jako jednostavno)

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija