Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

Participativno upravljanje prirodnim resursima

Studijski posjet gradu Bologni

logo_cobo_patrocinio-1

U okviru projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” 45 predstavnika gradova i općina, udruga građana i lokalnih medija posjetilo je grad Bolonju od 5. do 7. listopada. Fokus posjete bio je na modelima volonterskog upravljanja gradskim parkovima.

Čitajte dalje »

Osnovne informacije

Naziv projekta
Participativno upravljanje prirodnim resursima
Trajanje
studeni 2015. - studeni 2017.
Nositelj
Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR)
Partneri
Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Grad Velika Gorica, ODRAZ i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG)
Vrijednost
208.195 €
Izvori financiranja
EU IPA – Transition Assistance and Institution Building Component for 2012
Opis projekta

Cilj projekta je ojačati sposobnosti lokalnih organizacija civilnog društva za suradnju s jedinicama lokalne samouprave u provedbi javnih politika vezanih za upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima. Kroz provedbu projekta organizirati će se radionice i seminari u glavnom projektnom partneru Gradu Velikoj Gorici, ali i u drugim hrvatskim gradovima (Koprivnica, Osijek, Rijeka i Zadar) te studijsko putovanje na kojem će se uključeni upoznati s primjerima dobre prakse iz inozemstva. Partneri će potaknuti i šire uključivanje građana kroz program za volontere i studente putem kojih će se mladima omogućiti stjecanje iskustva i mogućnost doprinosa zajednici. Važan segment projekta bit će edukacijska kampanja s ciljem osvještavanja građana Velike Gorice. Da bi se osigurala trajna i čvrsta suradnja Grada i udruga civilnog društva osnovat će se višesektorska radna skupina koja će pratiti upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima. Osnivanje radne skupine omogućit će da se javne rasprave na teme od interesa građana sustavno provode i nakon završetka projekta. Aktivnosti i rezultate projekta partneri će podijeliti sa zainteresiranima s područja Osijeka, Koprivnice i Zadra te tako potaknuti slične aktivnosti i u drugim županijama u Hrvatskoj.
Projekt „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ financiran je kroz EU sredstva putem programa IPA 2012 Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH.