Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

Participativno upravljanje prirodnim resursima

Održan sedmi sastanak projektnih partnera

U petak, 19. svibnja 2017. godine, održan je sedmi po redu sastanak projektnih partnera na Recikliranom imanju – Vukomerić. Dogovoreni su detalji predstojećih događanja i radionica, a teme koje su se dotaknule bile su: reorganizacija volonterskog programa, nadolazeći sastanak radne grupe, lokalne zagovaračke kampanje.

Čitajte dalje

Održan drugi seminar o participativnom upravljanju prirodnim resursima

U sklopu projekta Participativno upravljanje prirodnim resursima u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici je 20.04. održan seminar s ciljem zajedničkog osmišljavanja sadržaja na javnim gradskim prostorima. Na seminaru su se predstavile lokalne građanske inicijative koje rade na poboljšanju života u zajednici kroz bolje korištenje prirodnih resursa. Zanimljive aktivnosti kao što su obnova starih čardaka i preuređenje javnih objekata u Novom Čiču predstavili su iz KUD Novo Čiče.

Čitajte dalje

Studijski posjet gradu Bologni

U okviru projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” 45 predstavnika gradova i općina, udruga građana i lokalnih medija posjetilo je grad Bolonju od 5. do 7. listopada. Fokus posjete bio je na modelima volonterskog upravljanja gradskim parkovima.

Čitajte dalje

Osnovne informacije

Naziv projekta
Participativno upravljanje prirodnim resursima
Trajanje
studeni 2015. - studeni 2017.
Nositelj
Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR)
Partneri
Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Grad Velika Gorica, ODRAZ i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG)
Vrijednost
208.195 €
Izvori financiranja
EU IPA – Transition Assistance and Institution Building Component for 2012
Opis projekta

Cilj projekta je ojačati sposobnosti lokalnih organizacija civilnog društva za suradnju s jedinicama lokalne samouprave u provedbi javnih politika vezanih za upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima. Kroz provedbu projekta organizirati će se radionice i seminari u glavnom projektnom partneru Gradu Velikoj Gorici, ali i u drugim hrvatskim gradovima (Koprivnica, Osijek, Rijeka i Zadar) te studijsko putovanje na kojem će se uključeni upoznati s primjerima dobre prakse iz inozemstva. Partneri će potaknuti i šire uključivanje građana kroz program za volontere i studente putem kojih će se mladima omogućiti stjecanje iskustva i mogućnost doprinosa zajednici. Važan segment projekta bit će edukacijska kampanja s ciljem osvještavanja građana Velike Gorice. Da bi se osigurala trajna i čvrsta suradnja Grada i udruga civilnog društva osnovat će se višesektorska radna skupina koja će pratiti upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima. Osnivanje radne skupine omogućit će da se javne rasprave na teme od interesa građana sustavno provode i nakon završetka projekta. Aktivnosti i rezultate projekta partneri će podijeliti sa zainteresiranima s područja Osijeka, Koprivnice i Zadra te tako potaknuti slične aktivnosti i u drugim županijama u Hrvatskoj.
Projekt „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ financiran je kroz EU sredstva putem programa IPA 2012 Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH.