Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

LOTUS 3

Treće istraživanje transparentnosti jedinica lokalne samouprave u RH s ciljem analize stanja i izrade preporuka za povećanje transparentnosti u radu jedinica lokalne samouprave, unaprjeđenja njihove suradnje s civilnim društvom te uvida u funkcioniranje mjesne samouprave.

Istraživanje transparentnosti (Lotus3)

U tijeku je obrada podataka o transparentnom poslovanju svih gradova, općina i županija u RH. Ovdje provjerite jeste li dostavili svu potrebnu dokumentaciju, budući da takav propust bitno utječe na rezultat Grada. Zbog tehničkog kvara moguće je da jučer niste mogli pristupiti sadržaju. Kvar je otklonjen i možete pokušati ponovo.

Čitajte dalje

Osnovne informacije

Naziv projekta
Lotus 2014
Trajanje
2014
Nositelj
GONG
Partneri
Udruga gradova u RH
Opis projekta

Transparentnost institucija javne vlasti je jedan od preduvjeta uspješnog suzbijanja korupcije, kao i podizanja povjerenja građana u rad tih institucija, dok je pružanje informacija od javnog interesa prvi korak u ostvarenju transparentnosti. Ovim projektom nastavljamo s praćenjem i zagovaranjem transparentnosti na svim razinama vlasti u Hrvatskoj.

Ovo istraživanje transparentnosti i odgovornosti jedinica lokalne i regionalne samouprave oslanja se na istraživanja provedena 2009. godine i 2011/12. godine u svih 556 gradova i općina u Republici Hrvatskoj. U ovom krugu istraživanja unaprijedit ćemo metodologiju te na temelju usporedbe rezultata iz prijašnjih godina pokušati odgovoriti na pitanje u kojem se smjeru razvija transparentnost poslovanja lokalnih vlasti.